Sistem automat pentru testarea camerelor fotografice Tara: Romania
Industria: Cercetare – Procesare Imagini
Produse: Robot & Batiu

Provocarea:

Furnizarea unui modul pentru testarea camerelor foto si a software-ului pentru acestea, in conditii identice, cat mai apropiate de realitate.

Modulul de test trebuia sa fie capabil sa simuleze, spre exemplu, miscarile unui om in timpul realizarii unui film sau a unor poze, cu diverse modele de camere foto, cu si fara software-ul dezvoltat de beneficiar, pentru a evidentia avantajele oferite de acesta.

Solutia:

Pentru a raspunde cerintelor aplicatiei am utilizat un robot ABB IRB 1600, cu 6 axe, brat de 1,45 m, sarcina 10 Kg, montat pe un batiu din profile metalice sudate, vopsit in camp electrostatic.

Robotul, este programat sa realizeze anumite traiectorii, cu o precizie de pozitionare de 0,05 mm si o precizie de repetabilitate de 0,13 mm, avand montat pe brat fie o camera foto (testarea filmarii din miscare, cu/ fara software de stabilizare imagine, cu / fara software de recunoastere a fetei, etc…) fie un manechin (testarea recunoasterii fetei din miscare, compensare efect “ochi rosii”, realizare instantaneu foto a unei persoane aflate in miscare, etc…).

Batiul, cu o masa totala de 250 Kg, a fost proiectat modular, pentru a facilita transportul si instalarea la sediul beneficiarului.

Rezultatele:

  • Cresterea acuratetii datelor obtinute in urma testelor, prin mentinerea conditiilor de testare.
  • Rapiditatea implementarii fazei de testare, datorita utilizarii programelor predefinite, de test.
  • Noi oportunitati de testare, prin crearea altor programe de test, care nu puteau fi implementate, inainte de achizitionarea robotului.

"Suntem ceea ce facem in mod repetat, prin urmare excelenta nu este un act, ci un obicei." - Aristotel